fredag 23 december 2011

Gazas tårar

Programmet visades den 20 december 2011 i TV1 och handlade om Israels försök att få stopp på raketbeskjutningen från Gaza mot samhällen i södra Israel.

Som så många gånger tidigare visade man ett hårt vinklat program där man så noga och omständigt som möjligt framställde Israel i dålig dager och de lidande gazaborna i positiv dager. Någon objektiv rapportering var det inte fråga om.

Det är bara att konstatera att Sveriges Television ställer sig i den allt större skaran av antisemiter med uppgiften att bygga hat mot Israel.

Programmet bestod av en serie hopklippta sekvenser med ett minimum av kommentarer för att skapa så starka hatkänslor mot Israel som möjligt. Syftet var helt klart att smutskasta Israel. Inte vet jag om man lyckades med den tydliga vinklingen. Allt var så uppenbart och motbjudande.

Man nämnde ingenting om Hamas många vapenlager som byggts i källare under skolor och andra offentliga byggnader. Inte heller ett ord om avfyrningsramper för raketer som ställts upp i bostadsområden och avfyrats mot städer i södra Israel.

Vapenlagren avslöjades när missilerna träffade sina mål genom att explosionerna var kraftigare än missilerna som avfyrades!

Inte heller nämnde man något om att Israels armé både spred flygblad i områden som skulle attackeras och att man ringde till folk som bor i dessa områden.

En av dem som intervjuades sa ”Om vi inte hade tunnelsystemet skulle vi inte kunna överleva eftersom Israel stängt alla gränser!”. En ren lögn som går hem hos dem som inte vet. Israel transporterar en ständigt ökande mängd gods till Gaza varje månad. I november 2011 körde 5390 fullastade långtradare över gränsen från Israel till Gaza med totalt 149 165 ton med gods. Av dem var 2521 långtradare lastade med med mat

Inte heller nämnde man att svårt skadade palestinier transporterades till sjukhus i Israel för läkarvård.

Före den andra intifadan kunde palestinier från Västbanken resa fritt till närmaste sjukhus i Israel för att få en behandling som inte fanns i den egna sjukvården. Därefter började Israel bekämpa den dagliga terrorn från Hamas och PLO och friheten att resa till Israel upphörde. Idag har situationen lättat igen trots fortsatta vägspärrar och det är åter möjligt för palestinier att med hjälp av Israels civila administration komma över till Israel för kvalificerad sjukvård. Under 2010 behandlades 180 000 palestinier på israeliska sjukhus.

Varför nämner man inget om detta?

Källor
Om 180 000 palestinier Läs här
Om cancervård av barn i Israel Läs här

Vad andra säger om filmen Gazas tårar
Läs här och här och här

1 kommentar:

Anonym sa...

Att judehatet är så starkt i SVT, Aftonbladet och Expressen tror jag beror på att det har varit sosse(vänster)-styre i Sverige alltför länge. Men nu sjunker vänster sossarna som en sten i havet, inget kan rädda dem! Gud välsigne Judarna!