måndag 14 september 2009

Hindu-politiker uppväkt från de döda

En nyfrälst kristen, som lyssnat när hans pastor talade om de under och tecken som Jesus gjorde, blev plötsligt själv helad från en tumör. Tillsammans med lidandet försvann tumören. Denna peronliga erfarenhet av hur Jesus helade folk idag gjorde att hans tro växte.

När den unge mannen en tid senare var på resa passerade han en by i delstaten Rajastan i nordvästra Indien. Just då hade en politiker dött och ceremonierna att begrava honom hade börjat. Han hade för övrigt tillhört det fanatiska hindu-partiet RSS.

Den kristne erbjöd sig att be för den döde. Den dödes mannens släktingar bad honom att försvinna, men den unge mannen var envis! Jesus kunde verkligen väcka upp folk från de döda!

Han trängde sig fram genom folkhopen och lade sin hand på den dödes kropp. När han bad började mannens hand att röra sig, något som höll på att skrämma vettet ur åskådarna!

Den unge mannen blev frimodig och vände sig till folket som stod och tittade på.

- Ni måste alla bekänna Jesus som er Herre och Frälsare, annars tänkte jag då rakt inte fortsätta att be! utmanade han.

Alla de närvarande ville bli kristna och deltog i frälsningsbönen. Förbönen fortsatte och den döde mannen reste sig upp mitt framför ögonen på dem!


Reaktioner

När det blev känt att alla i politikerns familj blivit kristna och fler därtill i byn, rapporterades händelsen till polismyndigheten för brott mot anti-konverterings-lagarna, som förbjuder någon att omvända sig till annan religion.

När polisen kom för att undersöka saken och arrestera de anklagade, hamnade de mitt i ett ett bönemöte. Polisen ombads att vänta till efter bönen om de ville arrestera några. Sen gick gruppen till en damm i närheten, där 350 nyligen ortodoxa hinduer döptes rakt framför ögonen på polisen!

- Hallå där, nu ser vi att det här är en verkligen konvertering som ni håller på med! ropade polisen.

- Nej, vi är redan kristna, svarade dopkandidaterna. Vi tar bara tar ett heligt bad. Det kan ni säkert förstå.

Och polisen avlägsnade sig!


Källa:
DAWN Fridayfax. Rapporterat av Rev. Rajamani, (Madurai, South India, Tel. +91-452-603691) Mission Director or the Assemblies of God Churches in India och UKIRN News 3rd June 1997 Översatt av Torsten Lantz

Inga kommentarer: