söndag 25 mars 2012

Fundamental förljugenhet - Paul Widén

Stormuftin i Jerusalem trodde att han på fullt allvar kunde skrika för full hals ”DÖDA ALLA JUDAR!” rätt in i en officiell palestinsk TV-kamera. Några dagar senare förnekade han sitt uttalande!

"Uppståndelsen kommer inte att inträffa förrän ni kämpar mot judarna." - 23 January, 2012 22:11

När det palestinska Fatah-partiet firade sitt 47-årsjubileum den nionde januari gjorde den palestinska myndighetens högsta religiösa företrädare, stormuftin Muhammad Hussein, ett uttalande under ett massmöte som först nu, två veckor senare, har börjat nå internationell press.

Som så ofta förr var det organisationen Palestinian Media Watch (PMW) som såg till att det som sägs i palestinsk media på arabiska till hemmapubliken också blir översatt till engelska, i hopp om att det internationella samfundet någon gång ska inse det medeltida mörker som präglar den officiella palestinska politiska diskursen.

Ironiskt nog valde internetsajten YouTube att stänga ner kanalen tillhörande PMW efter att stormuftins översatta tal hade laddats upp. YouTube motiverade beslutet med att PMW genom uppladdningen hade gjort sig skyldig till att sprida antisemitisk hatpropaganda. Det dröjde två dagar innan YouTube fattade att PMW försöker exponera antisemitism, inte sprida antisemitism. På en punkt var dock alla rörande överens: det rörde sig om antisemitism.

Det stormuftin sa under Fatahs massmöte den nionde januari var egentligen inget nytt. Han citerade en välkänd hadith (citat av den muslimske profeten Muhammad) som gör gällande att muslimer kan påskynda domedagen genom att döda judar. ”Uppståndelsen kommer inte att inträffa förrän ni kämpar mot judarna. Juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer då att ropa, ”O du muslim, O du Allahs tjänare, det står en jude gömd bakom mig, kom och döda honom!” Stormuftin kallade hadithen för ”tillförlitlig” och satte den i samband med den palestinska kampen mot Israel.

Den israeliska regeringen fick genom PMW nys om stormuftins hatpropaganda först i slutet av förra veckan. Premiärminister Binyamin Netanyahu har bett justitiekanslern Yehuda Weinstein att inleda en förundersökning. Under gårdagens regeringssammanträde påpekade energiminister Uzi Landau det uppenbara: ”Det här kommer inte från Hamas, som vi har vant oss att höra det här ifrån. Det här kommer från den palestinska myndighetens TV-kanal! Om inte detta är antisemitism vet jag inte vad som är att kalla antisemitism.”

Stormuftin Muhammad Hussein försökte igår att släta ut det hela genom att säga att han inte alls hade uppmanat palestinier att döda judar. Han hade ju bara citerat en hadith. ”Jag är inte ansvarig för hadithen,” sa han till israelisk radio. ”Det är visserligen en ädel hadith, men det är inte min hadith.”

Denna bortförklaring håller dock inte ett uns vatten, vilket blir uppenbart när man tittar på sammanhanget. Stormuftin presenterades under massmötet med orden, ”Vårt krig mot avkomlingarna till apor och grisar [judarna] är ett religionskrig. Länge leve Fatah! Vi välkomnar dig, ärade sheikh…” varpå stormuftin kom upp på scenen och fortsatte i samma anda. Att han inte har ryggrad nog att vara folkmordisk alla dagar i veckan är naturligtvis hans ensak, men att han på fullt allvar tror att han kan skrika ”Döda alla judar!” rätt in i en TV-kamera och sedan några dagar senare förneka att han uppmanade till mord på judar är minst sagt förvånande. Men det ger en liten fingervisning om hur fundamentalt förljuget det palestinska etablissemanget är.

Att ett land som Sverige, där det fortfarande ältas om huruvida Ingvar Kamprad hade nazistiska sympatier på 1950-talet, har en sådan gränslös tolerans för palestinsk antisemitism förblir obegripligt. Stormuftins hatpropaganda lär inte påverka flödet av de hundratals miljoner svenska skattekronor som kommer att pumpas in i den palestinska myndighetens kassa i år, trots att de pengarna direkt och indirekt underblåser den antisemitiska retoriken.

Paul Widen, Jerusalem
http://nyheter.paulwiden.se/

Inga kommentarer: