måndag 8 februari 2010

Iran ökar sin anrikning

Irans högste ledare Ali Khamenei sade i ett tal på söndagen att det "barkar åt skogen för Israel". Ingen västmakt kommer att kunna rädda den judiska staten från att försvinna från världen, försäkrade Khamenei.

Khamenei uttalade förstås också den oundvikliga islamiska mantran, "Med Allahs hjälp kommer Israel snart upphöra att existera".

Han talade i Teheran under ett möte med Ramadan Salah, chefen för Islams heliga krig, Jihad al islami, en liten terrorgrupp som på sistone skickat iväg förseglade byttor och dunkar havsvägen till Israel, fyllda med upp till tio kg trotyl var och en. Fyra har hittills dykt upp på några israeliska stränder norr om Gazaremsan, alla oskadliggjordes i tid.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad instruerade det inhemska nukleära energiorganet att starta produktionen av uran med 20 procents större anrikning än hittills. Han sade också att Iran är redo att samarbeta med västvärlden, men om västvärlden fortsätter att "spela spel med den iranska nationen", då måste vi intensifiera ansträngningarna att uppnå mera anrikat uran.

Den amerikanske försvarsministern Robert Gates sade att det ännu inte är försent att genomföra effektiva sanktioner som kan bromsa Irans kärnvapenpotential. Men hans ord lät också som en mantra som amerikanerna upprepat varje år sen 2002 månad för månad.

Mvh, Dick
Jerusalem, söndagen 7 februari 2010, kl 22:39
http://www.dickhaas.com.

Inga kommentarer: