söndag 1 november 2009

Din hemliga dagbok

När man läser sin Bibel händer det ibland att man snubblar över bibelverser man inte riktigt förstår. Ett bra hjälpmedel är då att skriva dagbok. Skaffa dej en anteckningsbok med hårda pärmar i minst A5-format. Anteckningsboken ska du aldrig visa för någon, den är mellan dej och Gud.

När du kommer till ett ställe i Skriften som du inte förstår, skriv datum och bibelvers och försök att beskriva så tydligt som möjligt vad som är oklart. Sedan ber du den helige Ande förklara för dej innebörden av bibelversen.

Herre det bibelstället begriper jag inte och jag ber att du i enlighet med ditt löfte i Joh 16:13 ska leda mej fram till hela sanningen så att jag förstår det här avsnittet i Skriften. Jag ber i Jesu namn, amen.

Det är ganska sällan som svaret kommer genast. Vanligtvis kommer det efter några timmar, kanske under några dagar, en tanke här, en bild där, en mening i en predikan etc men svaret kommer, var så säker!

När du fått ljus över bibelverserna kanske du tycker att det var väldigt enkelt och väldigt märkligt att du inte insett det tidigare. Men var noga med att skriva upp svaret i din dagbok där du skrev ner böneämnet. Formulera dej tydligt så att du förstår även sedan du glömt just den här händelsen.

Du kanske tycker att det är mycket skrivande. Tro mej, du har igen det senare. Alla kristna kommer förr eller senare att vandra i dödsskuggans dal, Ps 23:6. Då fruktar du inget ont för i din dagbok kan du läsa hur Herren är med dig och välsignar din dag.

Det är viktigt att du håller reda på var du har dagboken! Den blir en helt fantastisk hjälp när du en dag undrar om Herren är med dej eller inte!

Dagboken kommer att bygga tro i ditt hjärta!

Herren välsigne dej!

Inga kommentarer: