fredag 3 juli 2009

Tidlösa böner

För många år sedan upplevde jag ett starkt Gudsmöte när jag besökte mitt föräldrahem. Det hade börjat växa fram ett problem som bara blev större och större. Det var ett problem som jag ville bli av med så jag började be till Gud om hjälp att vinna seger över det. Mitt i bönen avbröt mig Herren och jag hörde Anden säga:

- Det där behöver du inte bekymra dig för. Det har din mormor Lydia bett om för din räkning. Så det är inget problem längre!

- Ja men Herre, hon dog ju för mer än tjugo år sedan och problemet har jag ju idag!

- Det hör inte hit, hörde jag Anden säga. Mormor Lydia bad för dig en bön efter min vilja och den bönen vänder inte tillbaka till mig förrän den har uträttat vad jag vill att den ska göra! Bönen väntar på att bli ett bönesvar och nu är tiden inne för det.

Och ett bönesvar blev den! Problemet försvann och idag vet jag inte ens vad det bestod av. Men ett vet jag och det är att dina och mina förböner, födda av Gud, för våra barn och barnbarn, vänner och släktingar, lever kvar i tiden tills det är dags för dem att bli bönesvar.

Fortsätt att bedja - tidlöst! Herren skall ge dig bönesvar när stunden är inne.

Så skall det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det. Jes 55:11

Inga kommentarer: