måndag 13 september 2010

Vårt militära försvar

Jag tror att jag sett de flesta program i TV som handlar om valet. I alla program har man diskuterat frågor om sjukvård, skola, pensionärer och många andra viktiga ämnen men en fråga som har lyst med sin frånvaro är Sveriges militära försvar. Vi tycks mena att försvaret är oväsentligt och betydelselöst och ganska onödigt. Försvaret kostar bara pengar som hellre kan läggas på "vård, skola och omsorg".

Om jag fattat saken rätt är ett starkt försvar en garanti för frihet, att vi styr vårt land själva, att främmande makt hålls utanför vår vardag så att vi får leva den som vi själva finner bäst.

Det är sant, vi har haft fred i 200 år. Garanterar det att vi får ha fred och frihet i 200 år till?

De politiker som idag leder vårt land är till största delen födda efter Andra Världskriget. De har själva ingen egen erfarenhet av krigets fasor och vånda. Liksom vi som väljer våra politiker.

Kan det vara skälet till att frågan om vårt försvar är så ointressant? Eller är det att vi inte värdesätter vår frihet ett enda dugg?

Vad kan skälet vara?

Under tiden du funderar vill jag uppmuntra dig att be till Gud att Han ger klarsyn till dem som beslutar om försvarsfrågan!

Läs mer
Om Sveriges Försvar
Det kan inte hända här

1 kommentar:

Torbjörn S Larsson sa...

Egentligen en ruggig situation.
Norge var nästan helt avväpnat vid tiden för 2:a världskriget och hade då samma aningslösa synsätt.
Hur dom led är det få som vet idag.